درباره رنگ چشمهایتان چه می دانید؟



نويسندگان
جدیدترین مطالب

چشمان ما انسان ها یکی از باارزش ترین دارایی های ما می باشند. در حقیقت با استفاده از همین چشمان است که ما می توانیم اشیایی را که در نزدیکی ما وجود دارد ببینیم. این چشم ماست که دیدن را ممکن می کند. وقتی که نور به جسمی برخورد می کند نسبت به آن انعکاس پیدا می کند و این انعکاس آن به چشم ما می رسد و باعث می شود که ما بتوانیم آن را ببینیم. آیا تا کنون دنیایی را که می شناسیم بدون چشم تصور کرده اید؟ ممکن است در صورتی که چشم نداشته باشیم بتوانیم کمی احساس افرادی را که به صورت مادرزادی کور به دنیا آمده اند درک کنیم و به این فکر کنیم که آن ها چقدر دوست دارند تا چشم داشته باشند تا بتوانند دنیایی را که صرفا مجبور هستند تا از طریق احساسات دیگری مانند حس لامسه و یا احساس بویای و چشایی و شنوایی بشناسند با استفاده از چشم درک کنند.

همچنین از دیرباز گفته اند که چشمان انسان ها در حقیقت دریچه ای برای قلب های آن ها می باشند. به عبارت دیگر با این چشم هاست که ما می توانیم به دیگران احساسات خودمان را نشان دهیم. مثلا وقتی که غمگین هستیم حالت نگاه کردن ما به دیگران نسبت به زمانی که شاد هستیم خیلی متفاوت است. همچنین در بسیاری از متونی که مربوط به ادبیات کهن در کشور ایران و کشورهای دیگر هستند می توان به خوبی اثری را که نگاه کردن و چشمان بر مخاطبینی که در کنار ما ایستاده اند و به ما نگاه می کنند را مشاهده کرد. حتی در بسیاری از موارد می توان گفت برخی از نگاه ها به اندازه صدها و ای بسا هزاران کلمه ارزش دارند! بعضی حرف ها هم گفتنی نیستند و ما تنها می توانیم آن ها را از طریق نگاهمان به دیگران انتقال دهیم! بنابراین درباره اهمیت چشمان ما و این که چه نیرویی دارند نیازی به توضیح دادن نداریم.

اما چشم ها را می توان از زاویه علمی نیز بررسی کرد! چشمان ما انسان ها از نظر علمی ابزاری هستند که به ما کمک می کنند تا دنیا را به خوبی حس و احساس کنیم. به عنوان مثال وقتی که به اجسام در محیطی که نور وجود دارد نگاه می کنیم می توانیم تشخیص دهیم که این اجسام دارای چه شکلی هستند و علت آن هم بازتاب نوری است که به آن ها رسیده و چشم ما آن را دیده است. این در صورتی است که به هنگامی که محیط اطرافمان تاریک باشد به هیچ عنوان نمی توانیم چیزی را ببینیم به این دلیل که در این محیط نوری وجود ندارد که آن را تشخیص دهیم و بنابراین پروسه یا فرآیند دیدن که به دلیل بازتاب نور از اجسام مختلف اتفاق می افتد در این حالت برای ما بی معنی خواهد بود.

 

اما علاوه بر تمام مطالبی که در بالا ذکر گردید باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که خود کره چشم ما انسان ها ساختمان بسیار پیچیده ای دارد که به ما کمک می کند تا تصاویر را مشخص کنیم. در حقیقت کره چشم ما دارای بخش های مختلف و متنوعی است که مانند یک سیستم بسیار پیچیده با هم کار می کنند و به ما کمک می کنند تا تمام اشیایی را که در کنار ما وجود دارد به خوبی ببینیم. تحقیقات نشان داده است که چشم یکی از پیچیده ترین بخش های بدن انسان ها می باشد که از میلیون ها سلول تشکیل شده است و شما برای این که ببینید باید این سیستم پیچیده در بدنتان کاملا خوب کار کند.

همان طور که می دانید چشمان انسان ها همان طور که دارای انواع مختلفی می باشند دارای رنگ های مختلفی نیز می باشند. آیا تا کنون از خودتان سوال کرده اید که چرا برخی از افراد دارای چشمانی به رنگ قهوه ای هستند در صورتی که رنگ چشمان برخی از افراد آبی است؟ آیا دوست دارید بدانید که میان افرادی که دارای چشمانی به رنگ قهوه ای هستند و افرادی که چشمانی به رنگ آبی دارند چه تفاوت هایی وجود دارد؟ آیا دوست دارید بدانید که این تفاوت ها چه اثراتی را می توانند بر روی چگونگی دیدن این افراد داشته باشند؟ حقیقت این است که با این که بسیاری از افراد ممکن است فکر کنند که رنگ چشمان شما هیچ تاثیری بر روی عملکرد آن ها ندارند ولی در واقع رنگ چشمان شما می توانند بر روی عملکرد چشمان هم اثر داشته باشند و حتی ممکن است باعث شوند که میزان سلامتی چشمان افرادی که دارای رنگ های چشمان متفاوتی هستند متفاوت باشد! همچنین بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است، رنگ چشم می تواند نشان دهنده بسیاری از پارامترهای دیگر در چشم شما نیز باشد. همچنین افرادی هستند که یکی از چشمانشان به یک رنگ و چشم دیگرشان به یک رنگ دیگر است که نشان دهنده این است که این افراد یکی از چشمانشان دارای یک عملکرد متفاوت نسبت به چشم دیگر می باشد (از بسیاری از جنبه ها). البته اطلاعات و علمی که انسان ها درباره رنگ چشمان و به طور کلی چشم دارند هنوز هم کامل نیست و مانند بسیاری از علوم دیگر راه زیادی لازم است تا ما به نتیجه مطلوب در این رابطه برسیم ولی با این وجود بشر توانسته است تا حدود بسیار زیادی به سوالاتی که در بالا پرسیده شد پاسخ دهد و بنابراین  در صورتی که شما هم می خواهید به این سوالات پاسخ دهید ادامه مطالب را بخوانید به این دلیل که به در ادامه این پست می خواهیم درباره رنگ چشمان انسان ها حقیقت هایی را ارایه کنیم.

رنگ چشم به چه عاملی بستگی دارد؟

 

اولین سوالی که در این زمینه ممکن است به ذهن شما خطور کند این است که اصلا رنگ چشم ما انسان ها به چه عاملی بستگی دارد؟ به عبارت دیگر چه عاملی باعث می شود که ما انسان ها دارای رنگ چشم متفاوت از همی باشیم؟ آیا این عامل در درون چشم وجود دارد و یا عاملی دیگری است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که رنگ چشمان ما انسان ها بستگی به عاملی به نام "ملانین" (Melanin) دارد. در حقیقت نوعی که این ماده در چشمان ما انسان ها توزیع شده است می تواند تعیین کننده رنگ چشمان ما باشد. اگر چشم ما قهوه ای است نسبت به زمانی که چشممان به رنگ دیگری است همه این ها مربوط به میزان ملانینی است که در چشمان ما وجود دارد. برای این که رنگ چشمان ما به رنگ مخصوصی دربیاید سه عامل مهم می توانند تاثیرگذار باشند که هر سه عامل مربوط به ملانین می باشند:

عامل اول: نوع ملانینی که در چشم وجود دارد:

در صورتی که نوع ملانینی که در چشم وجود دارد از نوعی باشد که چشم های به رنگ قهوه ای از آن تشکیل شوند می توان این گونه نتیجه گیری کرد که چشمان ما به رنگ قهوه ای در می آیند. این در صورتی است که اگر نوع ملاینینی که در بدن وجود دارد به گونه ای باشد که چشمان آبی در ایجاد شود؛ چشمان آبی ایجاد می شود. البته اشتباه نکنید؛ این عامل تنها عامل تعیین کننده برای رنگ چشمان شما نیست و عوامل دیگری نیز وجود دارد.

عامل دوم: مقدار ملانینی که در چشم وجود دارد:

علاوه بر عامل اولی که درباره آن گفته شد، عامل مقدار ملانینی که در چشم وجود دارد نیز می تواند عامل موثری باشد. به عنوان مثال می توان گفت که میزان ملانین تعیین کننده این است که آیا رنگ چشمان فردی آبی باشد و یا قهوه ای. حتی می توان این گونه نتیجه گیری کرد که میزان ملانین در افرادی که دارای چشمانی قهوه ای هستند نسبت به این میزان برای افرادی که دارای چشمانی آبی هستند خیلی بیشتر است! به عبارت دیگر هرچقدر که میزان ملانین برای افراد بیشتر باشد می توان این گونه نتیجه گیری کرد که رنگ چشم آن ها بیشتر به رنگ قهوه ای متمایل می شود. از این رو باید عامل میزان ملانین را نیز به عنوان عامل مهمی برای تعیین کردن این که رنگ چشمان این افراد به چه رنگی باشد درنظر گرفت.

عامل سوم: توزیع ملانین

توزیع ملانین در چشم نیز می تواند عامل دیگری برای تعیین کردن نوع رنگی باشد که چشمان ما انسان ها دارد. تحقیقات نشان داده است که این که ملانین در چشمان انسان ها چگونه توزیع داشته باشد می تواند عامل مهمی باشد برای این که ما متوجه شویم که رنگ چشمانمان قرار است به چه صورتی باشد.

چرا نوزادان با چشمانی آبی به دنیا می آیند؟

 

در قسمت قبل درباره عواملی که می توانند بر روی رنگ چشمان ما تاثیر داشته باشند توضیح دادیم و مشخص کردیم که ملانین مهم ترین عاملی است که وجود و یا عدم وجود آن و همچنین نوعی که از آن در چشم وجود دارد و همچنین میزان آن می تواند تاثیرات اصلی و اساسی در این که شما چشمتان چه رنگی باشد داشته باشد. همچنین در این قسمت بررسی کردیم که افرادی که دارای چشمانی آبی هستند نسبت به آن هایی که دارای چشمانی به رنگ قهوه ای هستند میزان ملانین چشم کمتری دارند. در این قسمت یک موضوع دیگر را مورد بررسی قرار می دهیم که مربوط به نوزادان می باشد. در حقیقت می خواهیم بررسی کنیم که چرا نوزادان با چشمانی آبی به دنیا می آیند؟ آیا تا کنون متوجه رنگ چشمانی که نوزادان به هنگام به دنیا آمدن دارند شده اید؟ آیا توجه کرده اید که اکثر این نوزادان دارای چشمانی به رنگ آبی هستند؟ در این بخش می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که چرا نوزادان دارای رنگ چشمی به رنگ آبی می باشند در صورتی که بسیاری از آن ها وقتی که بزرگ می شوند رنگ چشمانشان تغییر می کند (چون تعداد افرادی که دارای چشمانی به رنگ آبی می باشند خیلی کم است و بنابراین می توان این گونه نتیجه گرفت که اکثر آن ها وقتی که بزرگ می شوند رنگ چشمانشان تغییر می کند)

با توجه به مطالبی که در بخش قبلی ارایه شد پاسخ دادن به این پرسش باید بسیار آسان باشد: همان طور که بیان شد مهم ترین دلیلی که می تواند بر روی رنگ چشمان نوزادان اثر داشته باشد همان عامل ملانین است و بنابراین می توان این گونه نتیجه گیری کرد که وقتی آن ها به دنیا می آید میزان ملانین چشمانشان کم است و وقتی که بزرگ می شوند این میزان نیز در آن ها بیشتر می شود. در صورتی که شما نیز چنین حدسی زده اید حدستان کاملا درست بوده است و باید بدانید که تحقیقات و پژوهش های علمی هم که در این رابطه انجام گرفته این حدس را ثابت می کند. در حقیقت ما می دانیم که اکثر کودکان با میزان ملانین کمی در بدن به دنیا می آیند و وقتی که رشد می کنند میزان ملانین بدنشان هم همزمان با خودشان رشد می کند و معمولا از هنگام تولد تا سه سالگی این میزان ملانین در آن ها به میزانی که به طور کامل تعیین کننده رنگ چشمانشان باشد می رسد و بنابراین معمولا از سن سه سالگی دیگر به رنگ چشم اصلیشان می رسند. البته ناگفته نماند از هنگام تولد تا قبل از سه سالگی ممکن است آن ها چشمانی به رنگ آبی داشته باشند و یا ممکن است در یک دوره زمانی کوتاه رنگ چشمانشان تغییر کند و دوباره بعد از سه سالگی به رنگ اصلی درآید که در نهایت می توان این گونه نتیجه گیری کرد که ملانین بدن انسان ها تا سه سالگی به میزان لازم می رسد و باعث می شود که رنگ چشمان کودک به رنگی درآید که دیگر تا آخر عمرش همان رنگ را خواهد داشت. البته یک نکته مهم در این رابطه وجود دارد و آن هم این است که بر خلاف تصور بسیاری از افراد که فکر می کنند می شود رنگ چشمان کودکان را از طریق رنگ چشمان والدینشان تعیین کرد به هیچ عنوان نمی توان چنین نتیجه گیری را برای رنگ چشم فردی که تازه به دنیا آمده است نمود! این یکی از افسانه های قدیمی است که فکر می کردند پدر و مادری که دارای یک نوع رنگ چشم هستند باید الزاما فرزندی داشته باشند که او هم دارای این رنگ چشم باشد. چنین افسانه ای دیگر مردود شده است. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که تعیین کردن این که فردی دارای چه نوع رنگ چشمی باشد کاری بسیار دشوار و یا حتی در برخی از موارد غیر ممکن است به این دلیل که وقتی کودکی به دنیا می آید رنگ چشمان او به عوامل بسیاری ارتباط دارد که در بسیاری از موارد نمی توان این عوامل را مشخص کرد. دانشمندانی که در اوایل علم ژنتیک به بررسی کردن ساختار DNA  انسان ها می پرداختند به این نتیجه رسیده بودند که رنگ چشم انسان ها تابع تنها یک ژن است و در حقیقت یکی از نردبان های ژنتیکی است که تعیین کننده این است که شما چشمانی به رنگ آبی و یا قهوه ای و یا هر رنگ دیگری داشته باشید. این در صورتی است که امروزه می دانیم که چنین چیزی وجود ندارد و رنگ چشم انسان ها به عوامل مختلف دیگری نیز وابسته است. به عبارت دیگر ژن شناسان امروزی به این نتیجه رسیده اند که برای این که رنگ چشمان ما انسان ها تعیین شود احتیاج به 16 ژن است (به جای یک ژنی که در گذشته فکر می کردند برای تعیین رنگ چشم مورد نیاز است!) و بنابراین 16 ژن هستند که می توانند تعیین کننده این باشند که چشمان ما چه رنگی داشته باشد. همچنین به هیچ عنوان نمی توان گفت که وقتی پدر نوزادی که تازه به دنیا آمده است دارای چشمانی به رنگ آبیست و مادر او نیز دارای چشمانی به رنگ آبیست خود این نوزاد نیز دارای چشمانی به همین رنگ است! حتی از رنگ چشمان پدربزرگ ها و مادربزرگ های این نوزاد نیز نمی توان به هیچ عنوان چنین نتیجه گیری کرد. به عنوان مثال در صورتی که تمام پدربزرگ ها و مادربزرگ های این نوزاد دارای چشمانی آبی باشند و حتی پدر و مادر این نوزاد نیز دارای چشمانی آبی باشد بازهم نمی توان گفت که این نوزاد دارای چشمانی آبی است و ممکن است چشمان این نوزاد به رنگ دیگری باشد! بنابراین می توان این گونه تشخیص داد که رنگ چشمان نوزاد می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد و به هیچ عنوان به صورت وراثتی از پدر و مادر و یا حتی از پدربزرگ و مادربزرگ به فرزند انتقال پیدا نمی کند!

رنگ چشمان انسان های اولیه چه رنگی بوده است؟

 

تعداد افرادی که در دنیا دارای چشمانی به رنگ آبی و سبز و رنگ های دیگر هستند نسبت به افرادی که چشم هایشان رنگ قهوه ای دارد خیلی کم می باشند. به عبارت دیگر اکثر انسان های که در کره زمین زندگی می کنند انسان هایی هستند که دارای چشمانی با رنگ قهوه ای می باشند. تحقیقاتی که دانشمندان در این زمینه انجام داده اند به این نتیجه رسیده است که علت این موضوع این است که روزگاری در کره زمین تمام انسان ها دارای رنگ چشم قهوه ای بوده اند! به عبارت دیگر تقریبا چیزی حدود 10000 سال پیش هیچ انسانی که دارای رنگ چشمی به غیر از رنگ قهوه ای باشد در کره زمین یافت نمی شده است و تمام انسان ها دارای رنگ چشم قهوه ای بوده اند. دانشمندانی که در این زمینه تحقیق می کنند بر این باورند که علت اصلی این که چشمانی که به رنگ قهوه ای هستند از تمام رنگ های دیگر بیشتر هستند نیز به همین دلیل است. تحقیقات نشان داده است که افرادی که دارای رنگ چشم آبی و رنگ های دیگر هستند همگی دارای جدی مشترک می باشند که مدت ها پیش زندگی می کرده است و رنگ چشمش تغییر یافته است در صورتی که تمام اجداد انسان ها چشمانی به رنگ قهوه ای دارند.

توزیع افراد با رنگ های چشم های مختلف در مناطق مختلف به چه صورت است؟

 

البته با این که تعداد افرادی که دارای رنگ چشم قهوه ای هستند نسبت به افرادی که چشمانی به رنگ های دیگر دارند بیشتر است؛ ولی با این وجود باید این نکته را نیز درنظر داشته باشید که تعداد افرادی که دارای رنگ های مختلف چشم هستند در مکان های مختلف نیز متفاوت می باشند. به عبارت دیگر ممکن است در ناحیه ای افرادی که دارای رنگ چشم آبی هستند نسبت به ناحیه ای دیگر بیشتر باشند و یا این که ممکن است در برخی از مناطق افرادی که دارای رنگ چشم قهوه ای هستند نسبت به افرادی که دارای رنگ چشم متفاوت هستند بیشتر باشند. بنابراین بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان انجام داده اند نوع رنگ چشمی که افراد مختلف دارند می تواند تابعی از مکانی باشد که در آن زندگی می کنند. به عنوان مثال بر اساس داده های آماری که در این زمینه بدست آمده است می توان این گونه نتیجه گیری کرد که افرادی که در کشورهای آسیایی و یا کشورهای آفریقایی زندگی می کنند نسبت به افرادی که در اروپا و آمریکا زندگی می کنند در مجموع از درصد بالاتری از افراد چشم قهوه ای تشکیل شده اند. بنابراین بر اساس آمارهایی که مربوط به این بخش از جهان است می توان این گونه نتیجه گیری کرد که درصد تعداد افراد با چشمان قهوه ای رنگ در این نواحی نسبت به افراد با چشمان آبی رنگ خیلی بیشتر است. این در صورتی است که نسبت افرادی با چشمان آبی رنگ در نواحی مانند اروپا و آمریکا خیلی بیشتر است. یکی از مهم ترین مزیت هایی که افرادی که در این قاره ها زندگی می کنند دارا می باشند این است که چشمان این افراد دارای میزان بالایی از ملانین می باشد (همان طور که اشاره شد این ماده وقتی که در چشمان فردی وجود داشته باشد منجر به قهوه ای شدن چشمانش می شود) و بنابراین می توان این گونه نتیجه گیری کرد که این ملانین بالا در چشمانشان باعث می شود که آن ها از بسیاری از خطراتی که ممکن است برای چشمانشان اتفاق بیفتد حفظ می شوند. به عنوان مثال وقتی که میزان ملانین در چشمان آن ها زیاد باشد از اشعه های بسیار قوی و سنگینی که حاصل از تشعشعات فرا بنفش (UV) آفتاب است مصون می مانند. این در صورتی است که افرادی که در کشورهای اروپایی و مخصوصا در کشورهای شمال اروپا هستند افرادی هستند که نسبت به این اشعه های حفاظت نمی شوند چون بسیاری از آن ها چشمانی آبی دارند و میزان ملانین چشمانشان کم است.

در کشورهایی مانند کشور آمریکا به این دلیل که افرادی که دارای رنگ چشمان مختلفی هستند در آنجا زندگی می کنند، نمی توان گفت که رنگ چشم غالب چه رنگی است. در حقیقت در کشور آمریکا افرادی که از تمام نقاط جهان و با تمام قومیت های دیگر به آن جا مهاجرت کرده اند زندگی می کنند و بنابراین نمی توان به طور دقیق تشخیص داد که آن ها دارای چه نژادی هستند که بتوان از آنجا رنگ چشمانشان را مشخص کرد. از این رو می توان این گونه نتیجه گیری کرد که آن ها می توانند دارای انواع و اقسام رنگ چشم باشند. ولی در این زمینه تحقیقات زیادی انجام شده است و آمارگیری های متعددی به عمل آمده است. یکی از آمارگیری های جامعی که در این زمینه انجام شده است مربوط به سال 2014 یعنی حدودا 7 سال پیش می شود. در این آمارگیری مشخص شد که به هیچ عنوان نمی توان گفت که در این کشور کدام رنگ چشم نسبت به رنگ های دیگر قالب است. به عنوان مثال نتیجه هایی که از این نظرسنجی به دست آمد نشان دهنده این شد:

-          45 درصد از افرادی که در کشور ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند دارای چشمانی به رنگ قهوه ای هستند

-          27 درصد از افرادی که در کشور ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند دارای چشمانی به رنگ آبی هستند

-          18 درصد از افرادی که در کشور ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند دارای چشمانی به رنگ ترکیبی از قهوه ای و سبز هستند

-          9 درصد از افرادی که در کشور ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند دارای چشمانی به رنگ سبز هستند

-          1 درصد از افرادی که در کشور ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند دارای چشمانی به رنگ های دیگر (به غیر از رنگ هایی که نام برده شد) هستند

ممکن است پیش خودتان سوال کنید که منظور از این 1 درصد چه بود؟ ممکن است بگویید ما به خوبی چشمانی به رنگ هایی مانند رنگ قهوه ای، رنگ سبز، رنگ آبی و رنگ های ترکیبی از رنگ سبز و قهوه ای را درک می کنیم ولی مگر به غیر از این ها نیز رنگ دیگری وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که بله چنین ترکیب رنگی نیز وجود دارد! در حقیقت در دنیا برخی از افراد هستند که به دلیل بیماری هایی که دارند (که البته بیماری هایی که منجر به این می شود که رنگ چشمان آن ها کمی متفاوت از چشمان دیگر باشد بیماری هایی بسیار نادر می باشند) رنگ چشمانشان با رنگ چشمان دیگران متفاوت است. به عبارت دیگر ممکن است این افراد دارای چشمانی به رنگ های دیگری مانند زرد باشند یا حتی ممکن است رنگ چشمان آن ها به رنگ صورتی درآید که البته همان طور که اشاره شد این ها نشان دهنده یک بیماری بسیار نادری است که ممکن است به آن دچار شده باشند.

البته باید به این نکته هم توجه کرد که در آماری که در قسمت بالا ارایه شد، برخی از افرادی که دارای چشمانی به رنگ خاکستری بودند نیز در دسته بندی چشمان به رنگ آبی قرار گرفته بودند. همچنین نتیجه های آماری که گرفته شد بسیار تقریبی بود و بسیاری از پارامترها و شاخص های آماری در آن لحاظ نشده بود و تنها برای این ارایه شد که یک نتیجه گیری کلی را برای شما مشخص کند.

از میان رنگ هایی که در این نظرسنجی به آن ها اشاره شد، دو رنگ سیاه و بنفش در این نظرسنجی ها قرار نگرفته بودند. علت اصلی برای این موضوع این بود که بر خلاف باوری که در انسان ها وجود دارد که فکر می کنند که این رنگ ها رنگ هایی هستند که به طور طبیعی در بدن انسان ها وجود دارند؛ این موضوع به هیچ عنوان درست نیست! به عبارت دیگر نمی توان هیچ انسانی را در کره زمین پیدا کرد که دارای چشمانی به رنگ سیاه باشد! همچنین هیچ انسانی در کره زمین پیدا نمی شود که چشمانی به رنگ بنفش داشته باشد! در حقیقت افرادی که چشمانی به رنگ سیاه دارند، همان افرادی هستند که چشمانشان به رنگ قهوه ای تیره است و افرادی هم که دارای چشمانی به رنگ بنفش هستند افرادی هستند که چشمانشان به رنگ آبی تیره است.

آیا چشمان با رنگ روشن تر آسیب پذیرتر است؟

 

نکته جالب دیگری که در زمینه افرادی که دارای چشمانی با رنگ روشن دارند اهمیت دارد و باید به آن اشاره کرد این است که این گونه افراد ممکن است دچار مشکلاتی از نظر رویارویی با پرتوهای نور شوند. به عبارت دیگر تحقیقات نشان داده است افرادی که دارای چشمانی هستند که رنگ آن ها روشن است توانایی کمتری به هنگام رویاروی شدن با نورهای شدید دارند. در حقیقت چشمان این افراد بیشتر آسیب می پذیرد. تحقیقات همچنین نشان داده است که این افراد وقتی که در محیط هایی قرار می گیرند که نور شدید در آنجا وجود دارد احتمال این که این نور به چشمانشان آسیب بزند خیلی بیشتر از افرادی است که دارای چشمانی هستند که رنگشان تیره تر است. علت این موضوع هم وجود میزان بالای ملانین در چشمان افرادی است که چشمانشان رنگ تیره دارد. افرادی که چشمانشان رنگ روشن دارد در چشمشان دارای میزان کمتری ملانین هستند و بنابراین احتمال این که دچار آسیب هایی از این قبیل شوند برای آن ها بسیار بیشتر از افرادی است که میزان ملانین چشمانشان بیشتر است. یکی از مهم ترین علت هایی که این افراد به هنگامی که در محیط هایی که میزان نور بسیار بالاست چشمان خودشان را به حالت نیمه بسته در می آورند نیز همین رنگ چشم آن هاست. یکی از توصیه هایی که به این افراد می شود این است که چشمانشان را با استفاده از عینک های مخصوص بپوشانند تا به این وسیله بتوانند چشمان را از خطرات امواج فرابنفش خورشیدی محافظت کنند.

و در نهایت اصلا مهم نیست که چشمان شما چه رنگی باشد چون این چیزی است که با آن به دنیا آمده اید و نمی توانید تغییرش دهید. فراموش نکنید که باید از چشمانتان که یکی از مهم ترین اعضای بدنتان است محافظت کنید!

 

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ یک شنبه 23 آبان 1400 ] [ 16:28 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: